Bolsward tast in het duister (ingezonden)

Bolsward- De winkeliers in Bolsward buigen zich op dit moment over de bogen voor de verlichting die, nu het al vroeger donker wordt, de stadsgrachten feeëriek zouden moeten verlichten.      

Momenteel hangt nog duisternis over de wateren van de stadsgrachten. Oorzaak is gelegen in de herinrichting van de Appelmarkt die kennelijk ook gepaard moet gaan met nieuwe verlichtingsbogen. Maar volgens veel middenstanders zijn de huidige bogen nog lang niet afgeschreven en kunnen nog prima de sfeer boven de stadsgrachten bepalen.

Daarnaast zou er door de gemeente geen geld onnodig over de balk worden gesmeten. Boze stemmen beweren: dat de geplande ‘Inspraak meeting ’ een hoog democratisch schijn gehalte had want de keuze voor de nieuwe verlichtingsbogen zou al vooraf, binnen de krochten van het Sneker gemeentehuis, zijn gemaakt, Om de middeleeuwse duisternis boven de stadsgrachten te verdrijven is het voor het gemeentebestuur misschien wijs om terug te grijpen naar de beginselen van ‘de Verlichting’ : ‘democratie is de wil van het volk’, maar in Bolsward moeten ze vaak stomverbaasd in de krant lezen wat ze nu weer willen! In dit geval geen vleermuis maar nieuwe verlichtingsbogen.

Peter Walinga, fractievoorzitter GBTL

Foto: Petra Kroon

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.