Bolsward stroomt langzaam vol

Op de speciale sportveldcamping en de twee boerencampings in de directe omgeving van Bolsward begint het al aardig vol te stromen.

Zo stonden er donderdagmiddag al zo’n 30 caravans op de sportvelden. De drie grasvelden worden al vele jaren gebruikt om de fietsers op te vangen die graag een paar dagen langer willen blijven. Maar omdat er steeds meer fietsers met caravan of tent richting Bolsward komen, merken ook de boerencampings dat het Pinksteren is. Camping Half Hichtum bestaat nu vier jaar en ieder jaar is het met de Pinksterdagen vol. Normaal gesproken mogen er op hun camping 35 caravans staan, maar met de pinksterdagen heeft men een ontheffing van de gemeente zodat zij tot wel 150 caravans en tenten hebben. 95% daarvan zijn bestemd voor de fietsers aan de Elfstedentocht. Een drukke maar o zo gezellige periode aldus mevrouw Bos van de camping.

Ook op camping Fugelfrij weten ze dat de pinksterdagen zijn aangebroken, ook hier staan extra caravans en tenten ze verwachten dat er op zondag zo’n 100 gasten op de camping zullen zijn. Dit zijn al jaren de vaste gasten. Vaak wordt na het uitrijden van de Elfstedentocht de plaats voor het jaar erop alweer geboekt.  Vaak kunnen we op de dinsdag na de Elf steden op e website vermelden dat het pinksterweekend is volgeboekt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.