Bolsward start en finishplaats nieuwe Elfstedentocht

Bolsward wordt in 2018 de start en finishplaats voor een nieuwe Elfstedentocht, een tocht langs de elf steden voor ultralopers. Dat meldt de website Runners world.

De Bolswarder ultraloper, coach en organisator Silvio Teunissen gaat samen met hardloper/organisator Klaas van Heeringen (Glazen Huismarathon) de loop opzetten. In het verleden was er al wel een Elfstedenestafetteloop die vanuit Leeuwarden van start ging.

Zaterdag 19 mei 2018,  op Pinksterzaterdag, zal de start plaatsvinden. De hardlopers zullen op zondag, eerste pinksterdag, samen met de steppers finishen.

‘We wilden eigenlijk aansluiting zoeken bij Leeuwarden, als Culturele Hoofdstad van Europa 2018 ,’ aldus Teunissen, ‘maar kregen maar geen antwoord. Toen hebben we contact gezocht met de Friese Elfsteden Rijwieltocht en was het allemaal zo voor elkaar. We volgen ook de route van de steppers en fietsers.’

Solo
‘Het is een solotocht voor ultralopers, waarbij begeleiding gewenst is, en zeker in de nacht. Vandaar deze route. We mikken op 75 deelnemers en er is verder nog geen plan om andere afstanden of een estafette toe te voegen.’: Aldus Teunissen.

Met 230 kilometer is deze Elfsteden Ultraloop meteen de langste loop op de Nederlandse wedstrijdkalender. Teunissen zal zelf meedoen, maar heeft dan ook al ervaring met de nog langere Griekse Spartathlon.
In 2015 was hij van acht Nederlandse deelnemers de enige die na 246 kilometer de finish haalde.

Bron Runners world

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.