Bolsward staat stil bij 4 mei

Een grote groep Bolswarders trok in een stille tocht vanaf de Blauwpoortsbrug naar Marnezijl om daar twee minuten stil te zijn.

Opvallend veel jongeren liepen mee naar het monument of stonden te wachten om mee te doen aan de Nationale Dodenherdenking.  Na de stilte, de krans enbloemlegging en het Wilhelmus sprak wethouder en locoburgemeester de aanwezigen toe en lazen twee kinderen een gedicht voor.

In zijn toespraak haakte Offinga in op de tekst van politiek filosoof Tamar de Waal, zij schreef de jaarthema-tekst “De Vrijheid Omarmd”.

Omarmen is beet houden, omarmen is vasthouden. En omarmen is niet meer loslaten. Omarmen zegt iets van de liefde. Omarmen is de vrijheid lief hebben, de liefde overwint. Altijd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.