Bolsward ontvangt jeugd ambassadeurs Hanzesteden

Bolsward – Zo’n vijftig jeugdambassadeurs van de Nederlandse Hanzesteden komen woensdag 7 juni naar Bolsward voor de jaarlijkse overdracht van het ambassadeurschap. De jongeren zijn tussen de 15 en 22 jaar oud. Een deel van hen fungeerde het afgelopen jaar als jeugdambassadeur van hun stad en deze groep draagt in Bolsward het ambassadeurschap over aan de nieuwe groep jeugdambassadeurs. 

Hanzestad Bolsward biedt de gaande en komende ambassadeurs een lunch aan, om hen daarmee te bedanken voor de activiteiten in het afgelopen jaar en voor de komende activiteiten tijdens de internationale Hanzedagen in Kampen.

In het stadhuis van Bolsward worden de jongeren ontvangen door het college van B&W van de gemeente Súdwest-Fryslân, waarna voor de jongeren een rondleiding door Bolsward volgt. Aan dit onderdeel van het programma werken leerlingen van het Marne College mee.

Volgens Sjirger Holthuis van de Stichting Hanzestad Bolsward is het ,zeer bijzonder dat Bolsward deze rol op zich mag nemen’. Vooral ook omdat de internationale Hanzedagen dit jaar in Kampen plaats vinden. Daar gaat heel veel aandacht naar uit, omdat dit festival niet vaak in Nederland plaats vindt. In Kampen zijn 100 Hanzesteden uit 14 landen vertegenwoordigd. Ook Bolsward presenteert zich tijdens de internationale Hanzedagen in Kampen.

,,We vinden het een eer dat de Hanze jeugd naar onze stad komt. We zullen ze in de watten leggen”, aldus Holthuis.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.