Bolsward naait een lange lap (video)

Zaterdag werd er op drie verschillende locaties op los genaaid door verschillende vrijwilligers en die deden dat om de langste lap te maken.

Eerder die week waren ook al verschillende naaisters bezig geweest om alvast een goed begin te maken voor de 30 cm brede lap. Aan het einde van de middag werden de verschillende stukken lap samengevoegd tot één grote lap en werd deze op Wipstraat opgemeten. Notaris Troost kwam tot een lap van 537,5 meter. Het meten trok nog veel publiek naar de binnenstad.

Nadat de lap was opgemeten werd hij opgehangen aan de toren van het stadhuis.

Of dit voldoende is moet allemaal nog blijken. De recordpoging is nieuw en moet nog goed gekeurd worden door de organisatie van het guiness book of records. Notaris Troost zal een verklaring invullen waarin staat wat er in Bolsward is gebeurd is. Dit zal samen met foto’s en beeld materiaal opgestuurd worden naar de organisatie in de hoop dat het record dus erkend wordt.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.