Bolsward krijgt eigen energie coöperatie

Op 29 februari zal in Bolsward de 34ste energie coöperatie van Friesland van start gaan. Onde de naam DEBo, Duorsume Enerzjy Boalsert, is Bolsward daarmee de eerste stad met een eigen energie coöperatie.

DEBo is een initiatief van de Miljeu Wurkgroep Boalsert en gaat zich inzetten voor energiebesparing, nieuwe energieproductie en voor maatschappelijke projecten in Bolsward zoals scholen, sportclubs of het zwembad. De projecten zullen door de leden worden bepaald, door lid te worden kunt u dus rechtstreeks meebeslissen. Vandaar dat DEBo op zoek is naar leden.

Door gezamenlijk energie in te kopen via NLD Energie krijgt de coöperatie een jaarlijkse vergoeding per aansluiting. Dit geld wordt weer geïnvesteerd in (duurzame) projecten in Bolsward. Welke projecten dit zullen worden wordt door de leden bepaald. Door klant te worden van NLD Energie via DEBo bent u lid van de coöperatie en kunt u meebeslissen.

2016 is een schrikkeljaar, in het Engels Leap year, 29 februari is Leap-day, DEBo roept deze dag uit to ‘ Ljep-dei ‘. We willen met u op deze dag een sprong maken op weg naar een duurzamere toekomst voor Bolsward.
Iedereen in Bolsward is uitgenodigd om deze sprong te gaan maken op de Grote Dijlakker 37.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.