Bolsward krijgt bijenweide

Op het land van Titus Hettinga aan de Snekerweg zal volgend jaar een bloemrijke weide te zien zijn.

Deze bloemenweide werd deze week ingezaaid door Hettinga en werd een bruggetje geplaatst zodat bezoekers gemakkelijk vanaf de Snekerweg het bloemenveld kunnen betreden. Het bloemenveld is een zogenoemde Fryslân Zoemt Bijenweide.

Bijenweides
In het project Fryslân Zoemt! werkt de Friese Milieu Federatie en de Nederlandse Bijenvereniging samen met gemeenten, lokale organisaties en bewoners aan de aanleg van een netwerk van bijen- en vlinderweides. Onbenutte gronden zoals braakliggende bedrijventerreinen en woningbouwlocaties zijn bijzonder geschikt om, in ieder geval tijdelijk, omgetoverd te worden tot bloemrijke weides. Zo helpen we de bijen en vlinders een handje en brengen we de natuur dichter bij de mensen.

Bijen
Bijen zijn hele nuttige dieren en zijn een belangrijke factor in de natuur en voor de voedselproductie. Ze bestuiven landbouwgewassen, zoals appels en aardbeien. Zonder bijen zou de voedselproductie van de mens ernstig in de problemen komen. Zonder bestuiving geen vruchten, maar ook geen zaden. Daarnaast zorgt de bij met de bestuiving van veel wilde planten voor de nodige biodiversiteit in de natuur. Naast deze belangrijke taak in de natuur, is de bij leverancier van vele nuttige producten voor de mens. Meer dan de helft van de circa 350 bijensoorten in Nederland wordt op dit moment met uitsterven bedreigd en staat daarom op de Rode Lijst.

Het bijenland van Boer Hettinga is vrij toegankelijk  en heeft een wandelpad dat doorloopt tot aan de Hartwerdervaart. Het doel is dat op termijn dit pad wordt aangesloten op het Terpengebied wat aan de Ugolaan ligt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.