Bolsward komt meer en meer in de Enecotour stemming

Volgende week barst een wielerfeest los in Bolsward tijdens de Enecotour.

Een grote groep vrijwilligers is al maanden druk bezig met de voorbereidingen op de twee dagen van de Enecotour. Nadat bekend werd dat Bolsward start en finishplaats zou zijn en dat ook in Bolsward de ploegen worden gepresenteerd werden de eerste plannen gesmeed.

Ploegenpresentatie

In totaal zullen zondag 20 ploegen worden voorgesteld. De ploegen stappen op Plein 1455 in een sloep en varen dan via het Kruiswater het centrum in.  De ploegen stappen van boord bij het stadhuis en gaan dan via het sponsorterras wandelend naar het podium ter hoogte van de Etos. Op het podium zal oud judoka Dennis van der Geest de muziek verzorgen tijdens de presentatie. Nadat de ploegen zijn voorgesteld wandelen de wielrenners terug naar Plein 1455. De organisatie verwacht tijdens de presentatie zo’n 4.000 bezoekers. Tijdens de ploegenpresentatie is er een vaarverbod door Bolsward.

Vrijdagmorgen zal begonnen worden met de bouw van het podium en het terras. Dit kan in de vroege uren enige verkeershinder geven.

Etappe Bolsward-Bolsward

De openingsetappe van 183,5 km start om 12.10 uur op Plein 1455 en zal de eerste kilometers geneutraliseerd verreden worden. Pas op de Westergoawei zal het startsignaal gegeven worden. Na een 1e noordelijke lus zal het peloton omstreeks 13.30 uur voor de 2e maal door Bolsward fietsen. De route gaat vervolgens verder via een zuidelijke lus.Om 15.30 uur en 16.00 uur komen de fietsers nogmaals door Bolsward om vervolgens omstreeks 16.30 uur te finishen op de Oude Rijksweg.

Vrijwilligers zullen vanaf zondag al bezig zijn met het inrichten van de finishlocatie. Tijdens de etappe zullen de bands Wijma en Van der Werf en Nicsz voor de muzikale omlijsting zorgen.

Koopzondag

Zondag zijn de winkels in Bolsward open, vanaf 13.00 uur kan men beginnen met shoppen. Ook op maandag zullen de winkels open zijn.

 

©TV Bolswar

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.