Bolsward is waaks! (poll)

De politie Bolsward en de gemeente Súdwest-Fryslân stellen alles in het werk om woninginbraken te voorkomen en de daders te pakken.

De politie kan dit echter niet alleen. Reden om vanaf volgende week hondenbezitters te benaderen om actief mee te doen om woninginbraken te voorkomen. Hondenbezitters zijn namelijk een bijzondere groep inwoners van Bolsward.  Ze laten iedere dag de hond uit en lopen daarbij veelal vaste rondjes. Omdat men zo vertrouwd is met de eigen omgeving vallen afwijkende situaties snel op.

De politie en gemeente vragen de hondenbezitters om verdacht gedrag direct via 1-1-2 te melden zodat surveillerende agenten direct in actie kunnen komen. Tijdens een speciale informatieavond voor hondenbezitters gaat wijkagent Gerrit Schermer hen een aantal handige tips aanreiken. Zo weten ze wat ze kunnen en mogen doen als ze verdacht gedrag signaleren. Op deze manier willen de politie en gemeente samenwerken met de inwoners van Bolsward om de stad veilig te houden.

 

[myo_poll poll = 5060 type = “bar” perc = “no”]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.