Bolsward is waaks zoekt nog deelnemers

Bolsward – De politie Bolsward en de gemeente Súdwest-Fryslân stellen alles in het werk om woninginbraken te voorkomen en de daders te pakken.

Ze kunnen dit echter niet alleen en daarom is vorig jaar gestart met het project ‘Waaks !’. Inmiddels doen ruim 150 hondenbezitters hier aan mee.

Start project
Vorig jaar werden alle hondenbezitters in Bolsward actief benaderd om mee te doen om woninginbraken te voorkomen. Hondenbezitters zijn namelijk een bijzondere groep inwoners van Bolsward. Ze laten iedere dag de hond uit en lopen daarbij veelal vaste rondjes. Omdat men zo vertrouwd is met de eigen omgeving vallen afwijkende situaties snel op. De politie en gemeente vroegen hondenbezitters om mee te doen met het project ‘Waaks!’ . Ruim 150 hondenbezitters gaven daaraan gehoor. Deze groep werd het afgelopen jaar diverse keren gevraagd om uit te kijken naar verdachte personen. Dit leverde diverse tips op waar de politie mee verder kon rechercheren.

Op naar 200 deelnemers
De donkere dagen hebben inmiddels zijn intrede gedaan en dat is reden voor de politie en de gemeente om het project ‘ Waaks!’ wederom onder de aandacht te brengen bij de inwoners van Bolsward. Hondenbezitters, maar ook wandelaars en hardlopers, worden gevraagd om zich aan te melden voor dit project. Wijkagent Gerrit Schermer: “Het zou mooi zijn dat nog meer mensen mee gaan doen. Ik hoop dat we op korte termijn op 200 deelnemers zitten. Want hoe meer mensen verdachte situaties bij ons melden, hoe groter de kans is dat we bijvoorbeeld inbrekers kunnen aanhouden.” Wilt u ook deelnemen? Stuur dan een e-mail met daarin uw gegevens naar basisteam.a5@friesland.politie.nl

Project Waaks
De deelnemers aan dit project, voornamelijk hondenbezitters, wordt gevraagd om verdacht gedrag direct via 1-1-2 te melden zodat surveillerende agenten in actie kunnen komen. Op deze manier willen de politie en gemeente samenwerken met de inwoners van Bolsward om de stad veilig te houden.

aanmelden kan via 0900-8844

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.