Bolsward in beeld voor opvang asielzoekers

Bolsward moet rekening houden met een opvanglocatie aan de Franekerstraat voor zo’n 200 asielzoekers. Dit blijkt uit een brief die het centraal orgaan asielzoekers (coa) naar de gemeente Súdwest-Fryslân heeft gestuurd en die de redactie van TV Bolsward heeft in kunnen zien. 

Nu de inwoners van Witmarsum duidelijk hebben aangegeven dat hun dorp te klein is voor de opvang van 200 asielzoekers, zalhet coa moeten uitkijken naar een alternatieve locatie en zijn de  pijlen gericht op Bolsward.

In de bewuste brief die de redactie van TV Bolsward per e-mail kreeg toegestuurd, laat bestuursvoorzitter van het coa,  dr.mr. G.J.C.M. Bakker, aan het college van burgemeester en wethouders weten dat naar aanleiding van de uitslag van de enquête van Dorpsbelang Witmarsum over de opvang van asielzoekers het noodzakelijk is uit te kijken naar een nieuwe locatie binnen de gemeente.

Aangezien de groepsgrote in Witmarsum drastisch afwijkt van de wens van het coa moet er opnieuw gekeken worden naar een geschikte ruimte die aan de voorwaarden kan voldoen maar er ook voor zorgt dat het aantal asielzoekers wat in uw gemeente opgevangen dient te worden behaald kan worden.

Het blijkt dat Bolsward al eerder in beeld is geweest want in de  brief wordt gerefereerd aan eerdere besprekingen over de locatie aan de Franekerstraat in Bolsward.

Het coa wil de opvang voor asielzoekers realiseren door de asielzoekers op te vangen in chalets omdat hierdoor een snelle ombouw van het terrein mogelijk zou zijn. En dat zou betekenen volgens de brief dat de eerste asielzoekers in het najaar het centrum aan de Franekerstraat kunnen betrekken. Het coa gaat hierbij uit van een opvangperiode van minimaal vijf en maximaal acht jaar.

Namens de gemeente laat Joke Hilarides alleen weten dat ze de brief hebben ontvangen maar dat B en W naar buiten toe vooralsnog niet gaan reageren. Wanneer het gesprek met het coa zal plaatsvinden wilde Hilarides niet aangeven.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.