Bolsward finishplaats Bincbanktour

Bolsward zal in augustus wederom de stad zijn waarin de deelnemende ploegen aan de Bincbanktour, voorheen Enecotour, gepresenteerd zullen worden, daarnaast zal Bolsward ook een finishplaats worden in de meerdaagse etappekoers. Heerenveen zal voor de etappe de startplaats zijn.

Petra Kroon

Vrijdag werd hiervoor op het stadhuis de overeenkomst getekend tussen de organisatie van de BinckBank Tour, de Stichting 2015 (de lokale organisatie in Bolsward), de provincie Fryslân en de gemeenten Súdwest-Fryslân, Heerenveen en De Fryske Marren.

Na de successen in 2015 en 2016, waarin Bolsward zowel start als finishplaats was, koersen de profwielrenners ook dit jaar in Fryslân. De ploegenpresentatie is op zondag 12 augustus in Bolsward, de fietsstad van het Noorden.

De eerste etappe is een dag later, met de start in Heerenveen, de sportstad van het Noorden. Heerenveen is eind vorig jaar bovendien gekozen tot Sportgemeente van Nederland.

De BinckBank Tour, de enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd van Nederland en België, eindigt op zondag 19 augustus in Geraardsbergen (België).

Titelverdediger is Tom Dumoulin.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.