Bolsward als filmdecor (foto update)

Vandaag was Bolsward  even “het” middelpunt van de showbusiness want Bolsward was het decor voor een grote filmpremière in de Broerekerk

Maar spijtig genoeg werd die première ruw verstoord door Boer Jelte, Cas Jansen.  Zijn grote liefde was ook bij die première aanwezig met iemand waar hij dan weer niet blij mee was. Meer was eigenlijk ook niet bekend over deze scene. Maar wel dat er veel figuraten nodig waren die het beeld compleet maakten.

Nadat de scene een aantal malen was geoefend werden de opnames begonnen. En vanuit verschillende hoeken scheurde de stand in van Cas Jansen met zijn tractor over het Broereplein. En evenzovele keren moest Tatum Dagelet aan de kant duiken.

De andere scene was de scene van de bruiloft tussen de twee hoofdrolspelers. Hiervoor stonden tientallen figuranten voor het stadhuis om dit showbusiness huwelijk te bekijken. Voor de scènes in Bolsward waren heel wat “bekende Nederlanders aanwezig. Zo waren naast de hoofdrolspelers, Cas Jansen en Tatum Dagelet, ook Maik de Boer, Erben Wennemars, Waldemar Tornstra en Sanne Wallis de Vries aanwezig.{jcomments on}

Hoe het er allemaal uit komt te zien dat kunnen we in het voorjaar van 2013 bekijken. Dan gaat Leve Boerenliefde in première.  

Foto’s Petra Kroon

Foto’s Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.