Bolsward alert na dubieuze verkopers aan de deur

Na de inbraak van afgelopen nacht op de Markol lijken de inwoners van Bolsward extra alert op inbrekers.

Zo kwamen er dinsdagmiddag verschillende meldingen op facebook over aanbieders van energie die langs de deur kwamen met een bijzonder aanbod. Maar de verkopers kwamen niet altijd even profesioneel over. Zo meldt een bewoner via de mail aan ons dat de man die bij haar was geweest bij het weglopen chagrijnig naar een collega riep waarom hij was afgewezen.

Hoewel de meeste meldingen over energieaanbieders gaat, wist één van de melders te vertellen dat de man bij haar aan de deur kwam vroeg of de vrouw ook een hond had en hoe groot deze was. Hij vroeg dit pas nadat de vrouw had aangegeven niets te willen kopen.

Ook meldt een vrouw dat de man die in haar buurt voor energie langs kwam bij de buren eerst door de ramen naar binnen gluurde voordat hij aanbelde. Wat veel mensen bijzonder vinden is dat de verkopers vaak geen bedrjfskleding dragen en ook niet altijd folders of flyers bij zich hebben.

Vorige week zouden er mensen namens Oxxio zijn langsgekomen, dinsdag werd er namens Qurrent een energie aanbieding gedaan.

De politie heeft de mannen om hun identificatie gevraagd. Volgens de politie geven de mannen aan energie te verkopen en klopt het identiteitsbewijs wel.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.