Bolstjurrich wint Albada Jelgersma Prijs

Dankzij een legaat van Johannes Piet Albada Jelgersma werd de Stichting Albada Jelgersma Prijs opgericht. Afgelopen zaterdag kreeg de organisate van het straatfestival Bolstjurrich de prijs uitgereikt in Ons gebouw.

In een goed gevulde zal vol met vrienden van Bolstjurrich werd de prijs, voorafgaande aan de cabaretvoorstelling van Mark van de Veerdonk, overhandigd.

Met deze prijs wilde Albada Jelgersma Bolswarders en Bolswarder verenigingen en instellingen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van kunst en cultuur, in het zonnetje zetten. Mensen en organisaties die zich vrijwillig hebben ingezet voor de muziek, dans, theater of toneel in Bolsward maken om het jaar kans op 1000 euro vanuit de stichting.

In 2010 was het het de Schutterij die de prijs ontving. In 2012 ging de prijs naar amusementsorkest Andante. (foto: Via Twitter, Mirjam Bakker)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.