Bolstjurrich (Update)

Ondanks het voorspelde slechte weer trof ook de organisatie van Bolstjurrich het goed met het weer. Een enkel klein spettertje regen verstoorde slechts het straatfestival. 

Ondanks de donkere en dreigende wolken trokken duizenden mensen de stad in om te genieten van de verschillende bands, acts en straattheater. De jarige Hendrick Nannes en Catrijn Epesstichting trakteerde deze dag op drie bijzonder voorstellingen. Bij de film kar ut twa uit de dertiger jaren werd de “stomme film ” live begeleid door Andante en werden teksten ingesproken door Douwe Heeringa.

In de Broerekerk was een voorstelling te zien waarbij door middel van toneel en zang het verhaal verteld werd van Rommert de houtsnijder. Oftewel hoe wij  Bolswarders aan onze bijnaam komen. En tot besluit trok het shantykoor Skomjend Wiid met Omke Romke door de stad om smartlapliederen te zingen en naast het stadhuis met Andante operamuziek ten gehore te brengen. Het cultureel verjaardagscadeau werd ondanks de motregen gewaardeerd door de Bolswarders die dan ook talrijk bleven staan. (later volgt een verslag van Bolstjurrich)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *