Bolletongersdei wordt vier dagen feest

Als het aan de net opgerichte stichting Bolletongersdei ligt, worden de festiviteiten rondom deze Bolswarder feestdag groter en uitgebreider.

Het eerste jaar als stichting zal ook de eerste stap in die richting gemaakt worden.  De doelstelling, een meerdaags evenement, is een lange termijn doelstelling. De eerste donderdag van oktober wordt dit jaar grootser aangepakt. Naast de traditionele jaarmarkt zal er weer boerenbedrijvigheid zijn op de “Koemerk” oftewel de Nieuwmarkt, ’t Skilwijk en de Wipstraat. Op deze straten zal levend vee, een werkende voermachine, zuivel maar ook een melkrobot gepresenteerd worden. De dag krijgt voor de jeugd van de basisscholen een educatief karakter, door samenwerking met het Nordwincollege zal er voor de leerlingen van de Bolswarder basisscholen een rondleiding gegeven worden lag alle agrarische attracties .

Uiteraard is er ook de traditionele jaarmarkt met standwerkers, zij zullen de longen uit hun keel schreeuwen of juist heel beschaafd u wijzen op hun producten. Ze hopen daarmee uiteraard de beker in de wacht te slepen als standwerker van de Bolletongersdeimarkt.

Op de donderdagavond is er het ringrijden, hierbij kan de organisatie beschikken over de vele vrijwilligers die vroeger namens of voor de gemeente meehielpen. Na afloop van het ringrijden is  de prijsuitreiking in De Groene Weide.

Dit jaar wordt de zaterdag in het programma opgenomen, dit wordt een dag voor de jeugd. In de ochtend is er een kinderbraderie en in de middag een huisdierenshow. Daarnaast is er een spellencircuit uitgezet door de stad.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.