Bollen terug op de markt

 Vanmorgen in alle vroegte kwamen 12 stieren aan op de Nieuwmarkt in Bolsward, voor het eerst sinds lange tijd zal er vandaag weer gehandeld worden in bollen, oftewel stieren.

De stieren komen van een boerderij waar ze na afloop van de markt ook weer naar terug gaan. Ze zullen dan eerst drie weken in quarantaine staan voordat de eigenaar het stierkalfje in bezit kan krijgen. Een gevolg van de strengere wetgeving na de MKZ crisis in 2001.

Naast bollen zijn er ook schapen en geiten te zien en laten diverse agrarische bedrijven zien wat er zoals op de markt is. Ook is er de traditionele jaarmarkt, een jaarmarkt die vroeger gebruikt werd door de boeren om goed in te slaan voor de winter maar waar nu vooral nu, naast de boeren de “burgers” op afkomen.

Foto Tonnie Siemonsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.