Boetevrije bibliotheek

Boetes leiden vaak tot veel ergernis in de bibliotheek en omdat de medewerkers een gastvrije, klantvriendelijke organisatie wil zijn vindt men dat boetes daar niet bij passen.

Lezen en plezier in lezen zijn voor kinderen belangrijk voor hun ontwikkeling. Boetes kunnen een drempel zijn.

Vanaf 1 januari krijgt u dus geen boete meer in de  bibliotheek. En kunt u in het nieuwe jaar zonder portemonnee naar de bibliotheek. Er staan u geen vervelende verrassingen meer te wachten als u boeken dvd’s of tijdschriften na de leentermijn terugbrengt.

Natuurlijk moeten de boeken, ook in het nieuwe jaar, gewoon teruggebracht worden. Via e-mail kunnen de medewerkers u attent maken op het moment dat uw leentijd afloopt. U krijgt, net als anders, een berichtje als de leentermijn is afgelopen. En uiteindelijk een factuur met administratiekosten als de materialen nog steeds niet teruggebracht zijn.

Abonnementen & tarieven

Het basisabonnement wordt vier euro duurder. Maar daar staat tegenover dat u het hele jaar geen boetes, geen leengelden voor dvd’s en geen verlengkosten meer betaalt! Dit biedt vrijwel aan iedereen voordeel. Huidige boetes worden niet kwijtgescholden. Dus heeft u nog een boete openstaan, dan kunt u dat via iDeal regelen of in de bibliotheek. Zo begint u 2018 met een schone lei.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.