Boete voor Wommelse voor helen gestolen fiets

LEEUWARDEN/WOMMELS – Een 27-jarige inwoonster van Wommels is door politierechter Willem Sikkema veroordeeld wegens heling. De vrouw had een damesfiets in de garage staan die een paar dagen eerder was gestolen.

De Wommelse kwam maandag zelf niet naar de zitting van de politierechter, ze werd bij verstek veroordeeld. De fiets was in maart vorig jaar gestolen bij een bushalte in Winsum. Een wandelaar had gezien dat de fiets door iemand op een aanhangwagen werd geladen. Een paar dagen na de diefstal kwam de politie bij de woning van de Wommelse omdat er melding was gedaan van een bedreiging.

Door de ruit van de garage zagen de agenten een fiets staan die nog nat was van de verf. Ze herkenden de fiets als het rijwiel dat een paar dagen eerder als gestolen was opgegeven. De Wommelse zei dat ze de fiets voor 20 euro via Marktplaats van iemand in Winsum had gekocht. Ze had er een nieuw verfje op gedaan omdat de fiets beschadigd zou zijn. Ze zou de politie nog het mailadres geven van de verkoper.

Dat mailadres kon de rechter niet in het dossier terugvinden. Volgens de eigenares was de fiets voor hij werd gestolen nog zeker 195 euro waard. Toen de vrouw het rijwiel terugkreeg, was de waarde nihil. Dat kwam doordat de fiets was overgeverfd en omdat het framenummer was weggeslepen. Officier van justitie Eelkje van der Zee wist vrij zeker dat er een luchtje aan de zaak zat. Ze kon echter niet bewijzen dat de Wommelse de fiets had gestolen.

Voor heling daarentegen was volgens de officier ruim voldoende bewijs. Gezien het bijzonder lage aankoopbedrag had de Wommelse in elk geval in de gaten moeten hebben dat er iets niet klopte. Van der Zee eiste een boete van 300 euro, de rechter nam haar voorstel over. Aan de eigenares van de fiets moet de Wommelse een schadevergoeding van 100 euro betalen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.