Boete voor mishandeling op Bargefenne

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Een Bolswarder (43) is maandag wegens mishandeling veroordeeld tot een boete van 500 euro. De man heeft op 17 april voor een café aan de Bargefenne iemand omver geduwd.

Politierechter Bauke Jansen kon uit het dossier niet helemaal gewaar worden waarom de Bolswarder de andere man tegen de grond had gewerkt. De hond van de Bolswarder zou onaangelijnd zijn geweest en tot twee keer toe bij een
horecagelegenheid naar binnen zijn gelopen.

De uitbater zou de hond uit de kroeg hebben gezet en tegen de baas hebben gezegd dat hij beter naar huis kon gaan. Een derde persoon die een opmerking plaatste, werd door de Bolswarder bij de schouders gepakt en omver geduwd. Het slachtoffer viel met zijn hoofd op een paaltje.

De man liep een bloedende hoofdwond op, hij zou zelfs even buiten bewustzijn zijn geweest. Omdat hij even knock-out was, werd er een ambulance gebeld. De verdachte was toen al weg, hij werd even verderop aangehouden. De man zei tegen de politie dat hij bier had genuttigd en hij had oxazepam en valium geslikt.

Door Renze van der Sluis

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.