Boete Rentex Floron valt lager uit

Wasserij Rentex Floron is door Autoriteit Consument en Markt (ACM) veroordeeld tot een boete van 1,6 miljoen euro vanwege kartelvorming.

In 2011 waren in totaal vier wasbedrijven in Nederland, waaronder Rentex Floron, veroordeeld tot een gezamenlijke boete van 18 miljoen euro vanwege het verdelen van de markt.
Door het verdelen van de markt had ieder bedrijf zijn eigen gedeelte van Nederland waar het actief kon zijn zonder concurentie.

Doordat de bedrijven bezwaar aantekenden tegen de boetes, duurde het proces langer en daarom besloot het ACM de eerder opgelegde boetes te verlagen. In eerste instantie was het Bolswarder bedrijf veroordeeld tot een boete van 2,3 miljoen euro

(Foto:Aise van Beets)

 

Lees ook: Rentex Floron krijgt boete van 2,3 miljoen euro

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.