Boerenblokkade bij Poiesz Sneek ten einde

SNEEK – Maandagavond 4 juli heeft de ME een einde gemaakt aan de boerenblokkade bij het Poiesz Distributiecentrum in Sneek. De hele dag blokkeerde een groep boeren, ondernemers en medestanders het betreffende distributiecentrum. Met trekkers, hooibalen en vrachtwagens werden de terminals geblokkeerd.

Bevoorrading van de supermarkten was hierdoor niet mogelijk. Dit bracht ook de voedselvoorziening voor kwetsbare personen, die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van maaltijdbezorging, in gevaar. Het ging om een niet vooraf aangekondigde actie.

‘As folslein kolleezje binne wy moandeitemiddei nei de lokaasje gient om mei de aksjefierders yn petear te gean’, aldus burgemeester Jannewietske de Vries. ‘Wy heare en sjogge de soargen fan’e boeren, dochs wize wy dizze aksje ôf. Demonstreare mei, mar blokkeare mei net. We hawwe frege om de blokkades op it ein fan de middei te stopjen.’

Aan het begin van de avond bleek dat het niet mogelijk was om met een deel van de aanwezigen afspraken te maken over het beëindigen van de blokkade. De aanwijzingen van de burgemeester werden niet opgevolgd. De Vries: ‘Dan komme de grinzen fan de aksje yn sicht en moat der trochpakt wurde mei hanthavening fan de iepenbiere oarder. Troch de ynset fan de plysje, is gau in ein makke oan de ûnrêst op bedriuweterrein Houkesloot. No kin de voedselfoarsjenning wer op gong komme.’

Actievoerders blokkeerden vanaf maandagochtend meerdere distributiecentra van supermarktketens in het hele land als reactie op de stikstofplannen die de minister een aantal weken geleden afkondigde.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.