Boeren vragen uw gras

Onder het motto alle kleine beetjes helpen starten een aantal boeren de actie “Gras voor Boeren”.  

Hiermee hopen de door de muizenplaag geplaagde boeren dat er de komende maanden voldoende gras voor hun koeien zal zijn. De prijzen voor veevoer zijn door de muizenplaag explosief gestegen en met de actie roepen de boeren de bevolking op om het gras wat in de verschillende tuinen gemaaid gaat worden in te leveren bij de boeren die het nodig hebben.

“Als je alle grasvelden in bijvoorbeeld de gemeente Súdwest-Fryslân bij elkaar optelt kom je al snel tot heel veel gras wat welkom is bij de boeren”:Aldus Joke Dijkstra van het actiecomité Gras voor Boeren.

Rindert Kroondijk uit Hichtum is ook getroffen door de muizenplaag en is lid van het actiecomité:”Ik zelf heb het gras niet direct nodig maar ik weet dat er boeren zijn die het gras goed kunnen gebruiken, we hopen dan ook dat er veel mensen zijn die zich zullen aanmelden via onze website”.

Momenteel is Dijkstra met een aantal boeren met de gemeente in gesprek om het groenbeheer over te nemen. De gemeente wil hierop bezuinigen en de boeren kunnen het gras goed gebruiken. Volgens Dijkstra verlopen die gesprekken voorspoedig.

Het gras wat de boeren hopen op te halen zal  niet voldoende zijn om alle boeren te kunnen voorzien. Maar zal volgens het actiecomité in ieder geval het schadebedrag, wat er nu dreigt voor de boeren, enigszins kunnen beperken.

Er is inmiddels een website opgesteld waarbij men zich alvast kan aanmelden.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.