Boeren, Burgers en Buitenlui (video)

Het was een bijzonder en ook emotioneel moment toen Henk Bijlsma, onze stadsomroeper, het Schaapmarktplein in Sneek opliep.

Twee jaar na zijn hersenbloeding stapte Henk in zijn omroeperspak naar voren, ondersteund door Harmen de Vries, stadsomroeper van IJlst. Sinds zijn hersenbloeding gaat het praten moeilijk voor het erelid van de Eerste Vereniging Stads- en Dorps Omroepers Nederland. Maar hij had samen met zijn logopedist een doel. Hij wilde zijn roep over Bolsward nog een keer voor publiek laten horen. Dat betekende een zware taak want juist voor stadsomroepen is spraak belangrijk.

Maar door veel te oefenen kon zondagmiddag Henk zijn roep laten klinken. Henk liet van te voren weten wel zenuwachtig te zijn want ook al ging het thuis goed, nu was het weer voor het echte publiek.  Henk begon luid en duidelijk aan zijn roep en kon de roep ook afmaken maar hij moest zo nu en dan even geholpen worden door omroepcollega uit IJlst, Harmen de Vries. Na zijn roep wachtte hem een groot applaus van het aanwezige publiek en zijn stadsomroeperscollega’s.

Henk was zelf tevreden over zijn roep en menig stadsomroeper liet weten dat er zojuist een topprestatie was geleverd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.