Boer meets Burger op Bolletongersdei

Bolletongersdei is een begrip in Bolsward en omstreken. Elk jaar op de 1e donderdag van oktober, dit jaar op 6 oktober, wordt deze feestdag georganiseerd.

Bolletongersdei stond voorheen in het teken van de verkopen van vee en gewassen en inkoop van voedsel voor de winter. Daarmee heeft Bolletongersdei historisch gezien een sterke link met de agrarische sector. Een sector die, vooral in de vorm van de melkveehouderijbedrijven en alles wat daarmee samen hangt, nog steeds sterk vertegenwoordigt is om en rond Bolsward.

Op Bolletongersdei worden echte stieren vertoond en verhandeld, de nieuwste trekkers en andere machines worden tentoongesteld en ’s avonds vindt een heuse ringrijderij plaats door de straten van Bolsward.

Maar dat is niet alles. Het huidige bestuur van de stichting Bolletongersdei zet zich in om de band tussen burgers en boeren rondom Bolsward te versterken. Daarvoor wordt 6 oktober onder andere een ‘Boerenbeleefplein’ ingericht waarbij ieder van alles kan horen en zien over de melkveehouderij en bezoekers kunnen zelf een koe melken. Ook wordt er een ‘Boer meets Burger’ georganiseerd waarbij boeren vertellen over hun verschillende bedrijfsvoering.

Het bestuur heeft daarbij een duidelijke wens en uitnodiging: ‘Vanuit Bolsward en vérre omstreken: wees welkom en zegt het voort.’

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.