Boek “Trots op Oranje” uitgedeeld aan mensen met een beperking

Eind 2014 had de Staatsloterij een ophaal-actie met het mooie voetbalboek “trots op oranje”.

De prachtige boeken, met schitterende foto’s erin, konden door staatsloterij-abonnees bij Primera worden opgehaald, zo ook bij Primera Bolsward. Omdat lang niet alle abonnees de boeken ophaalden had ondernemer Niels Engelmoer er tientallen over. Hij trad in overleg met de staatsloterij en gemeenschappelijk werd besloten ze uit te delen aan (verstandelijk) gehandicapten en dementerende ouderen.

“Ik weet dat deze mensen dit soort boeken met vele mooie foto’s, uit het zowel heden als verleden van Oranje, enorm waarderen”, aldus Niels Engelmoer. Samen met zijn vrouw schreef en sprak hij diverse instanties aan en ze deelden zo’n 100 boeken uit.

De eersten waren voor de bewoners de woongroep van het begeleid wonen op de Kerkstraat in Bolsward. Deze verstandelijk beperkte liefhebbers van zowel voetbal als foto’s begonnen direct druk te bladeren en toonden zich zeer enthousiast en dankbaar.

Engelmoer en de staatsloterij deelden ook uit in Bloemkamp, aan diverse bewoners- en patiëntgroepen van Tellens en in De Stipe in Bolsward. In Sneek deelden ze uit bij de Ielânen, aan mensen met een verstandelijke beperking bij Philadelphia en in Frittemahof. Tot slot wilden ze ook nog een gehandicapt voetbalteam het mooie voetbalboek toebedelen en hierdoor kregen 15 CP-voetballers en hun begeleiding van Sneek WitZwart het boek cadeau. 1 van de CP-voetballers nam het boek ‘s avonds direct mee naar bed om het onder zijn kussen te leggen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.