Boek over Bolsward in de Tweede wereldoorlog

De nu 77 jarige Bolswarder Jan Nauta was een jongetje van 4 jaar toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak en in zijn jeugd was de Hoogstraat en de Elandslaagte zijn speelterrein.

Hij was, samen met zijn vriendjes, vele malen getuige van razzia’s en andere voorvallen. Bepaalde gebeurtenissen heeft hij beschreven in het boek  “De belevenissen van een bijna 10 jarige jongen uit de oorlogsjaren 1944-1945”.

“Naarmate je ouder wordt komen die belevenissen weer naar voren en ga je weer terug naar die tijd”: Aldus Nauta in zijn boek. “Als je nu kinderen ziet van 10 jaar in hun bijna alles kunnende  leefomgeving is haast niet meer voor te stellen dat je zelf op die leeftijd, na schooltijd,  op zoek was naar cokes of andere  brandstof”.

In het boek van 64 badzijden staan 32 verhalen die Nauta heeft beleeft.

Het boek heeft een A-4 formaat en is bij de auteur te bestellen voor € 19,75via jnauta35@home.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.