Boek met de beste columns Corrie de Groot gepresenteerd

Bolsward-Maandagavond is het boek “Eenvoud is het kenmerk van het ware” gepresenteerd. Voorzitter van Bolswardia Tjamme Draaijer en het echtpaar Sipke en Boudien Kampstra, die vooral de laatste jaren veel voor Corrie hebben betekend.


Het boek welke is samengesteld door Ronald Wijnia bevat 100 volledig overgenomen en 100 gedeeltelijk columns van Boer Corrie de Groot. De Groot heeft van 1971 tot en met 2007 in totaal 330 columns geschreven voor het Groentje, het clubblad van Bolswardia.  Daarnaast is er een fotokatern in opgenomen van 16 pagina’s en daarnaast nog een aantal interviews met Corrie uit het verleden.

Het voorwoord is geschreven door Gerrit de Haan en de inleiding door de samensteller van het boek. De oplage is 1500 en het boek is vanaf deze week verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandel voor de prijs van € 14,95.

“De reacties zijn tot nu toe erg positief”: Aldus Wijnia. “Van de nabestaanden van Corrie tot  aan Bolswardia, van Stichting De Friese Elfsteden Rijwieltocht tot Bolswarders in het algemeen”.

Op Pinkstermaandag krijgen de twee deelnemers die die dag de Elfstedentocht voor de 50e keer fietsen het boek aangeboden door Stephan Rekker, voorzitter van de fiets Elfstedentocht.

Bij de voorintekenactie bij Bolswardia had al geleid tot een afname van 100 exemplaren, waardoor de opbrengst voor J.V. Bolsward zo’n € 600,-.  is.

Op de foto staan van links naar rechts. Sipke en Boudien Kampstra, Ronald Wijnia en Tjamme Draaijer.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *