Boek "Een sneeuwgans boven Bolsward" gepresenteerd (video)

In een volle Broerekerk werd vrijdagmiddag het boek Een Sneeuwgans boven Bolsward gepresenteerd.

Het boek, geschreven door Willem Haanstra, is een boek met daarin de levensverhalen van de nu 94 jarige Bolswarder.  Het eerste boek ontving Witteveen uit handen van pater Stolk. De Franciscaanse priester was jarenlang pater in Bolsward.

Ondanks dat Stolk al jaren niet meer in de Hanzestad woont, heeft Bolsward nog steeds een speciale plek in zijn hart en was vereerd dat hij dit mocht doen.

Witteveen is ondanks zijn hoge leeftijd nog goed bij de tijd en heeft bijzondere verhalen over zijn leven. Zo was hij getuige van het neerstorten van de Amerikaanse bommenwerper in het land van zijn vader tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog bijna dagelijks is hij terug te vinden op “zijn Spreeuwenstein”.  Zittend bij zijn schuurtje en vaak in gezelschap van zijn vriend Kees Bekema.

Volgens Haanstra is het overigens niet alleen een boek met de verhalen van Witteveen  maar heeft men met het boek ook wat diepere lagen van Witteveen weten bloot te leggen.

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Het Boekhuis.

Foto’s Henk Witteveen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.