BOA’s Súdwest-Fryslân in nieuw jasje

De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) van Súdwest-Fryslân zijn in een nieuw jasje gestoken.

Vanaf vandaag dragen zijn het landelijke uniform voor BOA’s in de openbare ruimte. Dit uniform is in 2014 gelanceerd en wordt bij steeds meer Nederlandse gemeenten in gebruik genomen. Gemeente Súdwest-Fryslân is de eerste gemeente in Noord-Nederland waar de BOA’s het nieuwe uniform dragen.

Het nieuwe uniform is afwijkend van het zwart-gele politie-uniform, omdat onderscheid tussen BOA en politie moet blijven bestaan. Voor het BOA-uniform wordt blauw als basiskleur gebruikt.
Wethouder Mirjam Bakker: “BOA’s zijn het meest zichtbaar op straat. Zij hebben niet alleen een handhavende taak, maar zijn ook vaak het eerste aanspreekpunt voor onze inwoners. Door aan te sluiten bij het landelijk uniform, zijn onze BOA’s nog beter te herkennen.”

Vakkennis en mensenkennis

In Súdwest-Fryslân zijn 15 Boa’s. Zij weten wat er speelt in de stad of het dorp, in de buurt en in de wijk. Boa’s pakken verloedering en overlast in de openbare ruimte aan.
Mirjam Bakker: “De opleidingseisen voor BOA zijn de afgelopen jaren flink verzwaard. Er wordt dan ook nogal wat verwacht van deze mensen. Ze moeten beschikken over de benodigde juridische kennis, maar ook over een flinke portie mensenkennis. Onze BOA’s zetten zich vol overgave in om ervoor te zorgen dat onze gemeente een prettige, veilige plek is om te wonen, werken of om vakantie te vieren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.