Boalserter Skotsploech viert 60 jarig bestaan

In september zal de Boalserter Skotsploech het 60 jarig bestaan vieren, de dansgroep werd opgericht om de oude dansen en Friese kostuums uit 1860-1850 in ere te houden.

De groep was in het verleden iedere donderdag actief boven de gracht op het podium in de stad Bolsward tijdens de marktdagen. Het is ook de groep die vele mooie reizen maakte naar diverse landen zoals Polen, Duitsland, Denemarken, Engeland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk en Canada.

Om dit heugelijke feit te vieren gaat de groep op zaterdag 25 augustus naar de Lion King in Scheveningen, de dans musical die natuurlijk prima past bij de Skotsploech.

Nog altijd is de groep actief op diverse evenementen. Op zaterdag 8 september is de groep te bewonderen op de Monumentendag in Franeker. Een week later loopt de groep in Bergen op Zoom in de Brabantse Stoet. Een jaarlijkse optocht, maar die dit jaar een Fries karakter krijgt. Bergen op Zoom was ook in de race om Culture hoofdstad te worden. Het werd Leeuwarden. Toen dachten ze in Brabant dan halen we een aantal Friese groepen naar onze stad. Dus de Brabantse Stoet met een Fries tintje.

Op zaterdag 22 september zijn we de gehele dag in het mooie Hattum. Hier zijn we ter gelegenheid van het Dikke Tinne festival. Een Middeleeuws gebeuren. Het gehele centrum is in deze sfeer met een grote brocante markt. We waren vorig jaar ook al aanwezig.

Volgend jaar houden we in Bolsward op zaterdag 13 april een dag met alle folkloristische groepen uit Drenthe, Groningen en Friesland. Het is de jaarlijkse distriktsdag die in 2019 door de Boalserter Skotploech georganiseerd wordt.

Speel je accordeon dan ben je altijd welkom bij onze groep.

Met een dertigtal enthousiaste leden en een twintig tal optredens gemiddeld per jaar gaan we met frisse moed de komende tijd tegemoet. Op naar ons volgende jubileum.

Wil je meer weten volg ons op facebook.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.