Boalserter Skotsploech huldigt jubilarissen

Maandag 27 januari hield de Boalserter Skotsploech zijn jaarlijkse leden vergadering. Dit jaar was het een jaarvergadering met een gouden randje.

 

In 2013 vierde de Boalserter Skotsploech haar 55 jarig jubileum. 1958 was het oprichtingsjaar van de ‘ Ploech’ en dat werd op ingetogen manier vorig jaar even onder de aandacht gebracht en gevierd met deze enthousiaste folkloristen. Nog steeds telt de groep een behoorlijk ledenaantal en wordt er veelvuldig opgetreden in binnen- en buitenland.

Dat er iemand vanaf het oprichtingsjaar nog lid zou zijn van de groep was iets teveel gevraagd. Maar in 1964 trad Hendrika Woudstra toe tot de groep en speelt zij tot op de dag van vandaag nog steeds de 1e viool binnen de ‘ Boalserter Skotsploech’ . Ook is zij al sinds 1966 bestuurslid van de vereniging, waarvan zij tot 2 jaar terug, de functie van secretaresse op zich heeft genomen. Nog steeds is zij bestuurslid, al is de functie van secretaresse sinds vorig jaar overgenomen door bestuurslid Anneke Grijpma. Het toeval wil dat de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ secretaresse dit jaar een bijzonder jubileum bij de ‘Ploech’ hadden te vieren.

Anneke is dit jaar 40 jaar lid, maar Hendrika Woudstra overtrof alles met haar 50 jarig jubileum. Vanzelfsprekend werd daar op de jaarvergadering de nodige aandacht aan besteed. Beide dames werden in de bloemen gezet. Hendrika kreeg daarbij nog een oorkonde voor 50 jaar lidmaatschap bij uitgereikt.

De hoop werd uitgesproken dat de dames zouden toewerken naar hun volgend jubileum. Dat moest volgens de dames uitstekend gaan lukken, want bij de ‘ Boalserter Skotsploech’ heerst altijd een gezellige ontspannen sfeer en dat willen ze absoluut niet missen.

( Ooto met Hendrika Woudstra krijgt de oorkonde uitgereikt)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.