Blowende Bolswarders op strooptocht

LEEUWARDEN/BOLSWARD – Tegen een 26 jarige en een 23 jarige voormalige inwoners van Bolsward zijn in de rechtbank in Leeuwarden werkstraffen geëist van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. 

Ze blowden stevig en dat moest gefinancierd worden. Samen met een Leeuwarder ging ze op dievenpad. Donderdag moest het stel zich voor de rechtbank in Leeuwarden verantwoorden.

De twee wonen inmiddels in Leeuwarden. Een omgeving die beter bij hun past, zei de mannelijke verdachte. Hij noemde Bolsward ‘een klein dorp’ waar weinig te beleven was. In de zomer van 2015 namen ze een vriend uit Leeuwarden (32) in huis. Met hem gingen ze op strooptocht.

Onder andere in, Westhem, Winsum en Nijland pikte het stel diesel uit vrachtwagens, maar ook gereedschappen. Een groot aantal spullen werd teruggevonden in de berging van de Bolswarders.

Het drietal slaagde er niet in om de gestolen spullen te verkopen. Officier van justitie Petra van der Vliet hield er in haar strafeis rekening mee dat het stel hun leven momenteel redelijk op de rit lijkt te hebben.

De Leeuwarder rechtbank doet op 27 juli uitspraak.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.