Bloemkamp twee keer genomineerd voor het beste idee van Friesland

Verpleeghuis Bloemkamp maakt dit jaar twee keer kans op de titel “Beste idee van Friesland”.

Het beste idee is een een initiatief van Zorgverzekeraar De Friesland waarbij 10 ideeën kans maken op een cheque van €5000,- om met dat geld hun idee te realiseren.

Uit meer dan 100 inzendingen zijn 29 ideeën geselecteerd waar op gestemd kan worden. De ideeën van Bloemkamp zijn een beleeftuin en bewegen, beleven en buitenlucht. U kunt uiteraard meestemmen.

Beleeftuin

Voor wie is het idee bedoeld?
Voor de bewoners van de pg afdelingen van verpleeghuis Bloemkamp in Bolsward

Omschrijving idee
Een tuin voor mensen met alzheimer en dementie, zodat zij door middel van geuren en kleuren geprikkeld worden.

Hoe zorgt uw idee ervoor dat er iets verandert op het gebied van gezondheid of kwaliteit van leven?
Het geeft kleur en geur ze kunnen echt genieten en vrij rondlopen.

 

Beleven bewegen en buitenlucht
Voor wie is het idee bedoeld?
Voor de 90 Psycho Geriatrie bewoners van Woon Zorg en Behandelcentrum Bloemkamp in Bolsward

Omschrijving idee
Het combineren van de bestaande 2 tuinen zodat de bewegingsvrijheid van de cliënten groter is en er meer activiteiten mogelijk zijn. Bij 2 afdelingen zijn tuinen aangelegd die beschutting bieden en waar je gezellig kunt zitten op verschillende plekken, maar…… “We kunnen daar niet naar buiten”, zeggen de bewoners, “de hekken zitten op slot.” Gewenste situatie: we willen de tuinen met elkaar verbinden, zodat er een groot loopcircuit ontstaat, waarbij je het eindpunt niet ziet. Bij de afdelingen houden we een beschutte tuin, maar via looppaden kun je naar de andere tuin lopen. Voor de veiligheid (verdwalen) is alles omheind met een hek of heg. De tuin wordt daardoor 8x zo groot, waardoor je het gevoel hebt dat je vrij bent en kunt gaan en staan waar je wilt.

Hoe zorgt uw idee ervoor dat er iets verandert op het gebied van gezondheid of kwaliteit van leven?
Beleven, bewegen en buitenlucht. Vanuit eigen ervaringen zien wij hoe belangrijk het is voor onze cliënten om zelfstandig te zijn en wanneer zij dit willen naar buiten kunnen. Vrijheid ervaren, de natuur te beleven en in beweging te zijn.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.