Bloemkamp steekt het licht aan voor Culturele Hoofdstad

Dit jaar is Leeuwarden/ Friesland Culturele Hoofdstad. In  het najaar van 2016 is men in Bloemkamp na gaan denken hoe men hier iets  mee zouden kunnen gaan doen.

In november   2016 kwam er een  groots plan: “100 lampenkappen breien en die ophangen als een kunstobject in de grote centrale hal van Bloemkamp”.

Toen superbreister mw. Ferwerda haar medewerking toezegde en een aantal andere dames haar wilden helpen is men onder supervisie van vrijwilligster Lien en de activiteitenbegeleidsters voortvarend aan de slag gegaan. Voor dit project was heel veel materiaal nodig, maar na een paar oproepjes stroomden de goederen binnen.

Heel veel mensen kwamen restanten breigaren brengen, en er werden uit heel Friesland lampenkappen verzameld. Gaandeweg het afgelopen jaar waren er steeds meer mensen die er aan meewerkten, prachtige thema’s en  ideeën werden uitgewerkt en  heel veel mensen beleefden hier veel plezier aan.

Na een dik jaar breien voor de Kunst, is het zover, de feestelijke ontknoping in de centrale hal van Bloemkamp. Tot het einde toe is het spannend of het er echt 100 worden, op vrijdagmiddag 26 januari om 15.30 uur zal Bolsward en heel Friesland  het weten. Dan onthult men in Bloemkamp  “het licht” kunstwerk en  steekt Bloemkamp het licht aan voor Culturele Hoofdstad.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.