Bloemkamp Bolsward scoort goed op zorgkaart Nederland

Woon, zorg en behandelcentrum Bloemkamp scoort goed op de website Zorgkaart Nederland.

Met een 8.1 als gemiddelde scoort Bloemkamp net iets boven het landelijk gemiddelde. Dat ligt op een 7.8.

De personele bezetting in verpleeghuizen, en oprechte aandacht voor mensen blijken de belangrijkste pijlers voor tevredenheid van bewoners. Dat blijkt uit 23.000 interviews die Patiëntenfederatie Nederland hield met bewoners van verpleeghuizen. Alle ervaringen zijn te lezen op ZorgkaartNederland.

Uit de interviews komt naar voren dat er tussen verpleeghuizen grote verschillen zijn. Bij huizen waar deze aspecten op orde zijn, is de tevredenheid van bewoners groot. In huizen waar dat niet zo is, ervaren bewoners grote gevolgen voor hun kwaliteit van leven. “Sommige verhalen raken diep. Daar tegenover staan verhalen van mensen die zich echt gezien en gehoord voelen en tevreden zijn. De verschillen zijn enorm. We vinden het belangrijk dat iedereen kennis kan nemen van die verschillen en dat verpleeghuizen van de ervaringen leren”, zegt Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland.

Bron: Patiëntenfederatie.nl

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.