Blauwalg kan meezwemmers Elfstedentocht op het droge houden

Het is nog even spannend voor de 1600 meezwemmers aan de Zwemelfstedentocht van Maarten Van der Weijden, blauwalg zou er wel eens voor kunnen zorgen dat er op sommige trajecten niet mee gezwommen mag worden.

Voor Maarten zelf lijkt er geen probleem te zijn. Hij geeft aan dat hij in de loop der jaren min of meer imuum is geworden voor de bacterie. Blauwalg kan aanraking of inslikken verschillende klachten veroorzaken. Zo  bestaat de kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen of maag- en darmklachten.

Vanmiddag zal er meer duidelijk worden over de eventuele problemen. Het kan zijn dat het zwemmen in bepaalde gebieden wordt afgeraden of verboden. Dan zal de organisatie op zoek moeten naar alternatieve locaties.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.