Blaffen

Het is half zes op zaterdagochtend als ik dit zit te schrijven. Hoewel het stukje wat te laat is is het niet mijn gewoonte om op zaterdag zo vroeg op te staan. Liever niet. Maar wij hebben een jonge hond. En om onduidelijke redenen blaft zij al een half uur de hele straat bij elkaar. Waardeloos dus. Omdat ik toch niet (meer) kan slapen benut ik de tijd maar goed. Een column schrijven dus. Over blaffen.

Het lijkt wel of in het mensenleven ook steeds meer geblaft wordt. Niet alleen de managers op mijn school blaffen dat ik voor hetzelfde geld meer werk moet verrichten. Ik liep laatst met mijn fiets door het overdekte winkelcentrum (half 8 ’s avonds, geen mens te bekennen) blaft de schoonmaker me toe. Volgende keer fiets buiten laten, huisregels. Ik had de neiging om terug te blaffen : ‘jawohl, her sturmbahnführer!’ maar ik zei braafjes iets van ‘ik zal er aan denken’.

Maar dat is in het klein. In het groot wordt er ook veel geblaft.

Er is een linkse groepering met de naam ‘de grauwe eeuw’ die blaft tegenwoordig ook. Over zwarte Piet en de Coentunnel.

Ene meneer Baudet blaft over ex VVD-leden die democratie voorstaan in de partij. Daar kan hij niet tegen. Logisch als je je speeches in het Latijn doet en dus blijkbaar leeft in de tijd van de Romeinen. Die kensen geen echte democratie.

Zo blaft de minister van justitie heel hard tegen motorbende’s die burgermeesters bedreigen. Let op….. ik vind ook dat daar wat aan gedaan moet worden maar als je iets decennia laat liggen kun je beter niet al te hard blaffen.

Zo wordt er wat afgeblaft in ons Nederlandje. Iedereen die het ergens niet mee eens is blaft dat lekker de wereld in. Op twitter of facebook. Of in de krant. Of op tv want daar zijn tegenwoordig ook zoveel talkshows waar bekende Nederlanders hun mening de ether in kunnen blaffen. Die hebben blijkbaar meer verstand van verschillende zaken dan gewone Nederlanders die wel gestuurd hebben.

Maar ik denk altijd maar zo….. blaffende honden bijten niet.

Mijn jonge hond blaft ook niet meer. Ze slaapt. Ik denk dat ik ook nog maar een uurtje slaap ga pakken.

Dirk Jan Steenbergen kerkelijk werker doopsgezinde gemeente

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.