Bijzondere klanken boven Bolsward

Sinds kort klinken er bijzondere klanken vanaf deBolswarder stadhuistoren

Iedere vijftien minuten laat het carillon die muziek horen en nu zijn dat Marialiederen. De organisatie van het jubileumjaar voor het mirakelbeeld Maria van Sevenwouden vroeg in de voorbereidingen aan stadsbeiaardier dit mogelijk was.

En dat was geen enkel probleem voor Klaas de Haan, hij vond het bijzonder om te doen en was volgens de organisatie zeer enthousiast.  De muziek die door het carillon gespeeld wordt, wordt door een computer aangestuurd. De Haan zorgt ervoor dat hij thuis de programmatuur in orde maakt en plaatst dit dan op deze computer zodat iedere 15 minuten een Marialied te horen is.

De Marialiederen die te horen zijn, zijn Salva Regina, God groet U Zuivere Bloeme en Wij groeten u o Koningin.

Zondag begint de start van het bedevaartseizoen die duurt tot eind september. Zondag begint het seizoen met een Mariaprocessie door Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.