Bijzondere kerstmusical voor de kinderen vanBolsward

Donderdag 18 december zal er voor de kinderen van de basisscholen in Bolsward een speciale kerstmusical worden opgevoerd. 

Wilma Heddema-Boschma zag de musical twee jaar terug en was helemaal enthousiast om dat kerstspel ook in Bolsward te spelen. Als kind zijnde weet ze nog bepaalde evenementen heel goed te herinneren en ze vond het daarom belangrijk dat vooral in deze tijd van drukte en onrust je even stil moet blijven staan.

“Het was prachtig om te zien hoe de kinderen reageerden, want in het stuk zit ook een klein beetje humor en hedendaagse popmuziek verwerkt.”: Aldus Wilma.

Ze was zo enthousiast dat ze haar idee eind vorig jaar bij de Bolswarder band 4ward ter sprake bracht en zij waren bereid om mee te  werken aan dit project.

Ds. Jaap van der Windt van de Gasthuiskerk zag het idee van de musical ook wel zitten en daarom kan de musical donderdag 18 december vier keer in de  Gasthuiskerk worden gespeeld. Er kunnen 500 mensen in de kerk  omdat naast de kinderen ook de ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes mogen komen.

Naast de organisatie was Wilma ook nog heel wat uurtjes zoet, samen met vrijwilligers, met het maken en schilderen van het decor.

De kosten van het project worden door het Sint Anthony Gasthuis, Het Weeshuis en de HNCE Stichting van Bolsward gefinancierd. Dramastudent Leon Postma vervult de regietaak.

Het stuk wordt in totaal 5 keer gespeeld in de Gasthuiskerk. Op woensdagavond 17 december is de generale repetitie, vanaf 20.00 uur en dan is iedereen welkom.

Op donderdag 18 december wordt de musical 4 keer in de Gasthuiskerk uitgevoerd en is de verdeling als volgt:

11.00 uur Sint Maarten School (de bovenbouw).

13.30 uur De Blinker

15.15 uur De Bron (de onderbouw)

17.00 uur De Bron (de bovenbouw)

Kaarten zijn via de scholen te verkrijgen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.