Bibik is weer thuis

Bolsward-De familie Boschma aan de Pleatsen kreeg een paar weken geleden  bezoek van een zwarte kat, een aanlopertje.

Omdat ze zelf al twee katten hebben was deze er net eentje teveel en werd er in de buurt aangegeven dat ze een zwarte kat hadden. Maar niemand gaf aan dat ze een kat misten en daarom dacht de familie dat ze het beestje wilden geven aan iemand die goed voor hem wil zorgen. Vandaar dat op facebook de advertentie werd geplaatst die op Marktplaats was geplaatst.

De kat die de familie Boschma tijdelijk had omgedoopt tot Zwartje werd omschreven als  aanhankelijk, lief, zit graag bij je. Ze loopt enigszins mank maar heeft er geen last van. Ze springt niet op het aanrecht en loopt ook niet de trap op. Wie wil zich ontfermen over “Zwartje”? Gratis af te halen.

Die oproep op Facebook werd gedeeld door één van onze redactieleden en werd herkent door Laziena van Eck als hun Bibik. Een paar weken geleden stond Bibik, een zwarte kater, niet meer voor de deur voor zijn ontbijt bij de familie Van Eck in de Pieter Tanjéstraat. En in deze buurt werd uitvoerig gezocht door de familie en buurtkinderen, maar Bibik werd niet terug gevonden. En werd de hoop bijna opgegeven. Totdat dus ineens hun Bibik op Facebook verscheen.

Bibik blijkt een afstand van zeker anderhalve kilometer te hebben afgelegd om bij de familie Boschma uit te komen en dat is best bijzonder voor de 16 jarige “bejaarde”kat. Dinsdagmorgen, een dag na de ontdekking, werd Bibik weer in de armen genomen van een dolblije Laziena. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *