Bijzondere kalfjes

Afgelopen vrijdagavond was het de tijd voor één van de koeien van het boerenbedrijf van de familie Kroondijk om te bevallen. Omdat de koe vorig jaar twee maal op één dag was geinsimineerd en de koe aardig gegroeid was, was de verwachting dat er wel eens twee kalfjes konden komen. Dat gebeurde ook, maar toch was het erg bijzonder daar in Hichtum.

(lees meer)

Maar Rindert Kroondijk keek wel even vreemd op toen er een roodbont en een zwartbont kalfje ter wereld kwamen. Het komt wel eens vaker voor dat van één en dezelfde stier een rood of een zwart kalfje geboren wordt. Dit heeft te maken met de genen van de stier. En in dit geval leidde dat  tot deze twee “zusjes” en omdat het koe kalfjes zijn blijven ze op de melkveehouderij van de familie Kroondijk. O ja de namen zijn Sonja en Sieu, vernoemd naar een lied van Pieter Wilkens.

(Grote foto’s)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.