Bijzondere "fiets" voor 't Buurtsje

Op de Looiersbuurt is voor de ouderengroep van ’t Buurtsje, onderdeel van Talant,  een bijzonder apparaat in gebruik genomen.

Guus Flaper (68) en Bruinsje Visser  (91) namen de Memomoto donderdagmiddag officiëel ingebruik onder toeziend oog van enkele bestuursleden van de drie Bolswarder stichtingen. Dankzij een gulle gift van het Antony Gasthuis, de Hendrick Nannes en Catrijn Epes stichting en het Weeshuis kon Tallant het apparaat aanschaffen.

De Memomote is een bewegingsapparaat die reageert op de beweging van de cliënt. En terwijl men in beweging is, ziet men op een beeldscherm een realistische fietsroute.  Het apparaat maakt gebruik van een Wii console. Deze wordt bijvoorbeeld aan een been of arm bevestigd en reageert vervolgens op de beweging van de cliënt. Dat kan een hometraiiner zijn of een handbike.  Maar in principe zou men al klappende op muziek ook de route af kunnen leggen.

Voor Bolsward zijn door het bedrijf verschillende filmpjes gemaakt door de stad en de omgeving. De filmpjes hebben als vertrek en aankomst de Looiersbuurt. Op die manier lijkt  het alsof men iedere keer vertrek en terugkomt vanaf hun eigen huis.

De Memomote is nu enkele weken in gebruik en de reactie van de bewoners van t Buurtsje zijn positief.  Medewerkers van ’t Buurtsje nodigen nieuwsgierige Bolswarders van harte uit om een keer langs te komen en met de cliënten van de woongroep een rondje te fietsen op de Memomote. Zij kunnen tijdens kantooruren bellen met 0515-577059

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.