Bijzondere bus voor ITS

Het Bolswarder touringcarbedrijf ITS heeft een landelijke primeur met de ingebruikname van een geheel rolstoelvriendelijke gelijkvloerse Setra S 517 HD in een vijf sterrenuitvoering.

Er is plaats voor maar liefst 10 rolstoelers en nog eens 40 andere passagiers. De ‘coach of the year 2014’ met maximaal 61 zitplaatsen werd maandag voor het eerst ingezet. Dat was in Sneek voor een seniorenreis van het bureau voor toerisme Friesland Holland.

De ruim 400.000 euro kostende bus is geheel naar wens van de eigenaren van ITS, Henk Sjollema en Anne Mulder, in het Duitse Neu-Ulm gebouwd. Daarbij focusten de eigenaren vooral op optimale toegankelijkheid met een brede en eenvoudig te bedienen lift, het bieden van zitposities met veel zicht rondom voor rolstoelafhankelijke passagiers, een volledig vlakke vloer, ook bij de ingangen, en comfort en veiligheid van het allerhoogste niveau.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.