Bijzonder cadeau voor jubilerende Stichting Antonius Gasthuis

Tijdens het straatfestival, zaterdagmiddag 28 juni, rond de klok van 4 uur, zal een kunstwerk worden onthuld door Heakeninginne Hedwig Jansen.

 

Het kunstwerk is door de besturen van het Weeshuis en de Hendrick Nannes- en Catrijn Epesstichting aangeboden aan het Sint Anthonygasthuis; als cadeau voor het 550-jarige jubileum van het gasthuis en als cadeau aan de stad. Het geheel is bedacht door de kunstenaar Michiel Galama uit Bolsward. De creatie stelt voor de vergadertafel waaraan vele aanvragen voor financiële ondersteuning vanuit de Bolswarder gemeenschap worden besproken.

Het hart van de tafel wordt gevormd door de stadsplattegrond, uitgevoerd in glas-in-lood met de stadskleuren geel en zwart. De vorm van de tafelpoten is ontleend aan de drie afzonderlijke vergadertafels van de Bolswarder stichtingen. De onthulling is voor het publiek zichtbaar vanaf het Skilwyk, want het kunstwerk zal worden geplaatst in de tuin van het Sint Anthonygasthuis. De heakeninginne zal de onthulling verrichten samen met de voorzitter van het gasthuis, die zelf heakeninginne was in 1968.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.