Bijbellezen

Voor Christenen is de Bijbel een boek dat niet gemist kan worden. Meer nog, we schromen niet om het Gods Woord te noemen. Niet dat we er geen idee van hebben, dat de Bijbel in mensentaal is geschreven. We snappen heus wel dat de gemakkelijke misverstanden die woorden en uitspraken kunnen oproepen ook kunnen ontstaan bij het lezen of horen van de Bijbel. Uiteraard is het daarom nodig om de Bijbel te leren begrijpen in een veilige omgeving. De Kerk is alleen al daarom belangrijk en eigenlijk onmisbaar. Doordat de Kerk zichzelf confronteert met wat de Bijbel ons te zeggen heeft, kan ze die veilige omgeving ook blijven.

Het is altijd een beetje lastige uitspraak om te zeggen dat iedere christen de Bijbel zou moeten lezen. Er zijn immers zowel in het verleden als ook in het heden altijd mensen geweest die niet kunnen lezen. Beter is het te zeggen dat wie als christen de mogelijkheid heeft om de Bijbel te lezen, er een eer in zou moeten stellen dat ook echt te doen. En vanzelfsprekend is lezing ervan warm aanbevolen aan wie zich geen christen noemt.

Kort door de bocht kunnen er tijdens het Bijbellezen twee dingen gebeuren. Er kunnen allerlei vragen opkomen én er kan het verlangen ontstaan om God en speciaal de persoon van Jezus Christus beter te leren kennen. Het zal voor niemand precies hetzelfde zijn, maar beide lijken me van belang. Juist omdat er dan iets met je gebeurt. Door die vragen en dat verlangen naar meer kennis van God begint de Bijbel als het ware voor je te leven. Hopelijk kan iedereen vervolgens de ruimte en de mensen vinden om die vragen te stellen en beantwoord te krijgen, maar ook om de wens om meer naar God toe te groeien gestalte te geven. Hier in Bolsward zijn in ieder geval al diverse christelijke gemeenschappen waar u welkom bent en terecht kunt.

De komende weken zijn er heel concreet initiatieven om aan ieder die maar wil de hand te reiken. Eentje wil ik hier noemen. Voor de kinderen is er de Vakantiebijbelweek van 29-31 augustus. Deze wordt door de kerken samen in de Gasthuiskerk georganiseerd. Een fijne manier voor de kinderen om meer vertrouwd te raken met de Bijbel. Het thema dit jaar is (T)op survival. Meer informatie is te vinden via Facebook.

pastoor A. Bultsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.