BGDD is meest duurzame bouwer van Nederland (video)

Op dinsdag 22 maart jl. zijn op Building Holland de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2016 uitgereikt.

In de categorie Bouwpartij werd Bouwgroep Dijkstra Draisma de winnaar. Hiermee werd het bedrijf voor 2016 uitgeroepen tot meest duurzame bouwer van Nederland. De jury beoordeelde BgDD  als een bouwpartij met een grote verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid. “Dit zit niet alleen in de projecten maar vooral in de cultuur van het bedrijf.” Uit de 42 inzendingen waren binnen deze categorie ook BAM Bouw en Vastgoed en Van Wijnen genomineerd.

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is. Dit jaar met het thema ‘verduurzaming van de bestaande voorraad’ waarbij is gevraagd naar het hebben van een duidelijke visie op duurzame renovatie van de bestaande voorraad en dit kunnen onderbouwen met meetbare resultaten. De inzending van BgDD refereerde onder andere naar de drastische verjonging van de 34 woningen in Heerenveen in opdracht van woningstichting Accolade en de transformatie van politiebureau naar duurzaam opvanghuis Passiefhuis de Veilige Veste in Leeuwarden voor Fier Fryslân.

De jury onderschrijft met een aansprekende aanpak voor het verduurzamen van gebouwen. “Ze doen veel verschillende dingen op het gebied van duurzaamheid, van deelname aan de Stroomversnelling tot het opzetten van diverse ESCo’s. Voor een relatief klein bedrijf is dit een zeer goede prestatie. Verder heeft de organisatie een goede, langdurige samenwerking met een corporatie voor beheer en onderhoud van haar woningen. Ook hebben ze mooie projecten gerealiseerd.”

Mooie projecten uit naam van het bedrijf’s eigen platform Wonen in de Wijk van Morgen. Gericht op het duurzaam wonen middels nieuwbouw en renovatie met een eigen schilrenovatie concept maar ook met tuinkamers voor langer zelfstandig thuis wonen voor zorgbehoevenden of oplossingen in sociaal maatschappelijke zin voor wijkverbetering en krimpregio’s.

Biense Dijkstra, alg. directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma: “Los van de producten die wij aanbieden, gericht op de marktvraag, lopen wij zelf graag voorop en nemen wij onze voorbeeldfunctie serieus. Zo wekken wij eigen elektriciteit op en worden onze kantoren verwarmd door aardwarmte. Kortom vol ervaring en energie hebben wij de Award in ontvangst genomen.Het is opnieuw een bevestiging in onze transitie van aannemer naar aanbieder.”

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Over de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards
De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is. Per categorie beoordeelde de jury welke organisatie de beste integrale aanpak en de meest spraakmakende projecten op het gebied van duurzame renovaties van bestaande voorraad heeft. Omdat de Duurzaam Bouwen Awards een prijs voor de best presterende organisatie is, oordeelt de jury niet alleen op gerealiseerde duurzame renovatieproject(en), maar vooral op inbedding van duurzaam bouwen in de organisatie en op goede afspraken met stakeholders. Meer informatie: www.duurzaambouwenawards.nl

Op de foto:Biense Dijkstra, alg. directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma neemt de Award in ontvangst van jurylid Jos van Dalen, Hoofd Energiebeleid Gebouwde Omgeving bij Ministerie van BKZ.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.