Bewoners van WIL op bezoek bij de brandweer

Vorige week waren een 16 tal bewoners van WIL uit Bolsward op bezoek bij de Brandweer Veiligheidsregio Fryslân post Bolsward.

 

Zij hebben in het kader van de brandveiligheid in en rond het huis een veiligheidsinstructie gehad die gegeven werd met voorbeelden hoe te handelen bij brand. De avond bestond uit een informatief gedeelte en een rondleiding door de kazerne in Bolsward.

Er werd uitgelegd hoe de brandweermensen (de brandweerpost Bolsward bestaat uit 21 mannen en twee vrouwen) te werk gaan als er een brandmelding is. Er werd informatie gegeven over de kleding en andere beschermende kledingstukken en gereedschappen die de brandweer tot hun beschikking heeft tijdens een brandinzet. Uitvoerig werd er stil gestaan bij de diverse voertuigen die de post Bolsward tot hun beschikking heeft. De bezoekers hebben niet alleen staan luisteren maar zijn ook zelf aan de slag geweest. Er was een rookcontainer waar ervaren kon worden hoe het is om in de rook te lopen. Verder was er een spuitbehendigheidspel, knippen en spreiden met hulpverleningsgereedschap, en tot slot werd er een “vlam in de pan” demonstratie gegeven. Al met al een leerzame avond met enthousiaste bezoekers. De avond werd besloten met een groepsfoto.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *